keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Suomalaisilta viety pankki­hujauksilla 7 miljoonaa, täh?

 Pankkien nimissä tehdyistä tietojenkalastelurikoksista on tehty tämän vuoden 2021 aikana jo noin 700 rikosilmoitusta, kertoo keskusrikospoliisi (KRP). Rikosten aiheuttaman taloudellisen vahingon määrä nousee lähes seitsemään miljoonaan euroon, arvioi KRP.

Hurraa, hölmölle sattui pahasti ja se tulee kalliiksi. Ei voi kuin kiittää suomalaisten päättäjien pöljyyttä kun menivät aikoinaan lankaan jota pankit syöttivät niille samoille päättäjille digitaalisen tunnistautumisen onnistuvan hyvin ja turvallisesti pankkitunnuksia käyttäen.

Siinä luotiin samalla digiajan rikollisille oikopolku rötöstelyyn. Pankkien oman tunnistautumisen syöttäminen yhteiskunnan lähes kaikkien mahdollisten digitunnistautumisten tavaksi totutti kansalaiset antamaan turhan helposti pankkitunnuksensa lähes kaikille niitä kysyville, onhan se turvalista ja kätevää.

Samalla pankit loivat itselleen yhden tuottavan sivupisneksen rahan ottamiseksi pois pöljiltä. Kun pankkitunnukset nettisivulla käytetään, raha myös pankille kilahtaa. Jokainen tunnistautuminen laskutetaan pankkien taholta.

No nyt ollaan tilanteessa jossa tätä valuvikaa digitunnistautumisessa käytetään härskisti hyväksi, tilaisuus tekee varkaan. Poliitikkojen ja virkamiesten pyörittämä yhteiskunta olisi voinut toimia vastuullisemmin ja rakentaa yhteiskunnan tarpeisiin oman digitunnistautumisen. Mutta ei voi mitään, pöljä on pöljä mutta viulut maksaa kansalainen jota koijarit vievät kuin litran mittaa. Helppoa hauskaa ja kivaa sanovat konnat

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000008268536.html

Ameriikanmaalla muuan kulttuurisen omimisen betoniviidakkotohtori, vanhanajan pankkirosmo osasi myös huijata kuten afrikanneekeri Suomaliassa. Lahjakas neekeri pankkirosvona huijasi poliisia - pukeutui valkoiseksi vanhukseksi! 28-vuotias afroamerikkalainen mies huijasi poliiseja pukeutumalla pankkiryöstöön vanhaksi valkoiseksi mieheksi. Yrittikö neekeri luoda interseksuaalisen feminismin väitteiden mukaisen syyllisen tähänkin konnuuteen
https://www.iltalehti.fi/fiidifi/a/201503180162709
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti